Overslaan naar content

Suzanne (Marketing)

Ik ben Suzanne, 35 en woon samen met mijn partner in het zonnige Meppel. Ik ben dol op illustreren (ik ben ook freelance illustrator), bordspellen, motorrijden, musea en kunst, sporten, paleontologie, to do-lijstjes en reizen. Al beperkt het zich niet tot dit lijstje, ik heb te veel hobby’s 😃!

Bij Yourhosting werk ik als Marketing Manager. Dit betekent dat ik het team aanstuur en we samen mooie resultaten proberen te behalen op alle aspecten vanuit online marketing. Samen met een team van specialisten behandelen we onderwerpen als SEO, CRO, content marketing, Ads en automation. Als Marketing Manager ben ik de schakel tussen het team en de directie. Ik denk mee, stuur aan of bij, houd de targets in de gaten, rapporteer en ben continu bezig met data en kansen.

suzanne-marketing

Wat maakt het zo fijn om bij Yourhosting te werken?

De vrijheid die je krijgt. Thuiswerken, kantoor, het mag allemaal. Daarbij ben ik ook heel vrij in de functie die ik heb. Als ik ergens in vastloop dan is ondersteuning dichtbij. Binnen marketing zijn de lijntjes kort en is er altijd ruimte voor ideeën. Ook binnen mijn functie krijg ik alle ruimte.

Het allerleukste vind ik de veelzijdigheid. Of het nu gaat om automation, SEA, SEO of elke andere discipline, ik houd me eigenlijk met alle disciplines binnen online marketing bezig en heb veel contact met de specialisten in mijn team. Ik heb een aansturende functie, wat betekent dat ik veel in overleg zit en goed op de hoogte moet zijn van wat er speelt in de organisatie en het team. Komkommertijd is niks voor mij, ik werk het liefst in drukte en chaos. Al kan ik het soms ook niet laten om even lekker zelf de materie in te duiken.Waarom werk je bij Yourhosting?

Ik werkte bij een Start-up dat alleen maar thuiswerken aanbod. Dat is voor even leuk, maar volledig thuiswerken past niet bij me. Daarvoor ben ik teveel een gezelligheidsdier. Daarom heb ik ervoor gekozen om bij Yourhosting te solliciteren. Ik ben zo’n vijf jaar geleden aangenomen als SEO-specialist maar met een kleine tussenstap als online marketeer ben ik al snel lead marketeer geworden en inmiddels dus Marketing Manager! Ik ben trots op mijn team, inclusief de samenwerking met directie. Alles is bespreekbaar. Nu we steeds meer slagkracht krijgen doordat we meer mensen en specialismen aannemen, zien we sneller het effect. Er is echt flink wat uitdaging, maar we doen het toch maar mooi even 😊.Hoe ziet jouw dag er uit?

Pfoei, geen dag is eigenlijk hetzelfde. We werken binnen marketing met sprints die een week duren. Op maandagen plan ik dan ook samen met het team de werkzaamheden van de komende sprint en lopen we de data door. Zien we bijvoorbeeld bijzonderheden dan kunnen we daar gelijk op inspelen. Verder heb ik veel een-op-een overleggen met mijn collega’s waarin we het ook hebben over de meer specialistische data, zodat we nog verder de diepte in kunnen en mooie resultaten halen.

Verder ben ik owner van de webshop, wat betekent dat het functioneren van de shop ook mijn verantwoordelijkheid is en ik dus continu bezig ben met wat we kunnen optimaliseren. AB-testen, een knopje hier een daar, net wat verkeerde uitlijning, bijvoorbeeld.

Ik heb duizend en een dingen die ik doe op een dag, dat varieert van overleg tot websites aanpassen, even die mail feedbacken, tot het team aansturen, data monitoren, ondersteuning of aansturing bij projecten maar ook de praktische werkzaamheden zoals HR-zaken.Tot slot, wat heb je geleerd bij Yourhosting?

Je bouwt je eigen weg. Ik ben begonnen als SEO-specialist, maar kreeg al snel door dat ik niet in de wieg ben gelegd voor een specialistische functie. Ik heb mijn kansen gepakt en ben ervoor gegaan om die leidinggevende rol te krijgen. De kansen zijn er, maar er is niemand die het voor je gaat doen. Zolang je zelf wil, liggen veel paden voor je open.

Word jij Suzanne haar nieuwe collega?

Bekijk onze vacatures en maak eens kennis met ons. Dat kan al met een simpel video-belletje :-)