Skip to content

Stage Systeembeheer

Nederland, Overijssel, ZwolleStaf

Functieomschrijving


Tijdens jouw stage bij Yourhosting zorg je er voor dat de interne infrastructuur, onze systemen en (data)communicatiefaciliteiten zonder problemen werken. We dagen je uit om mee te denken over onze processen en kritisch te kijken hoe we deze efficiënter kunnen inrichten. Je werkzaamheden Je werkzaamheden zullen bestaan uit: aanspreekpunt voor collega’s met vragen of storingen aan hardware of software; onderhouden en bewaken van interne Windows Servers en Microsoft Cloud; installeren, testen en distribueren van software voor besturingssystemen via mobile device management conform opleverprotocol; installeren en onderhouden van de interne werkplekken en de bijbehorende apparatuur; Mocht je een aantal van deze werkzaamheden nog nooit hebben gedaan, maak je geen zorgen! Wij leiden je natuurlijk op zodat jij aan het eind van je stage de fijne kneepjes van het vak kent.Wat je gaat doen

We beginnen de week met een stand up. Hier bespreken we de werkzaamheden die deze week op de planning staan. Daarna ga je naar je werkplek en begin je met een controle op onze systemen. Zijn alle back-ups goed gegaan vannacht? Zijn er nog updates binnengekomen voor onze softwarepakketten? En een blik werpen in onze Security Manager kan natuurlijk niet ontbreken. Tussendoor sta je klaar voor je collega’s en voor dat je het weet is het alweer tijd voor pauze. In de pauze word je tijdens FIFA met 3-1 ingemaakt door je collega in onze gameroom. Gelukkig heb je morgen tijd voor een revanche 😉! Samen met Niels ga je de middag besteden aan serverbeheer of pak je samen verschillende projecten op. De dag is bijna ten einde. Je controleert of er nog incidenten zijn ingeschoten en werkt de tickets bij waaraan je gewerkt hebt. Daarna is de dag weer om.


Het wij-gevoel is belangrijk in onze cultuur. Daarom organiseren we regelmatig leuke activiteiten en uitjes, maar ook in de pauzes is er, als je op kantoor werkt, ruimte om een potje FIFA tegen collega’s te spelen of samen een wandeling te maken als je even een frisse neus wilt halen.

Vereisten

Naast een goede match met onze cultuur, vinden we dit ook belangrijk:

 • MBO 4 werk- en denkniveau
 • Een ICT-gerelateerde opleiding in de richting van: IT-beheerder, IT Systems and Devices of IT Support medewerker.
 • Je ziet werkzaamheden liggen en pakt dit zelfstandig op
 • Een proactieve en enthousiaste houding
 • Communicatief vaardig, je bent immers veel in contact met onze collega’s
 • Een gezonde dosis motivatie en een frisse blik


Wij vragen het beste, daar mag je ook iets voor terug verwachten


 • Een informele, dynamische en leerzame werkomgeving
 • Je leert de kneepjes van het vak in een IT-omgeving
 • Leuke collega’s en een goede begeleiding
 • Ruimte voor eventueel onderzoek of stageverslag
 • Een passende stagevergoeding


En er zijn er nog meer redenen om bij ons te komen werken. Bekijk hier alle voordelen.


of

Werken bij Yourhosting, past bij jou!

Wij willen graag dat iedereen bij Yourhosting een goede balans heeft tussen werk en privé. Daarom hebben wij 15 voordelen die ervoor zorgen dat jouw nieuwe job goed bij jouw leven kan passen.